2014. december 31., szerda

Szilveszteri Pezsgőkrém

A szilveszteri hangulat fényében az estére Pezsgőkrém készült. Már napok óta megvolt az ötlet, hogy milyen is legyen az ünnepi desszertkrém. Rózsaszín rozé pezsgő zselébe rejtett szederszem, melyre habos pezsgőkrémet kanalazunk. Díszítésként egy kis szederből készült dzsem.
Hozzávalók:
Zselé:
2 dl rozé pezsgő
25 g cukor
2 csapott teáskanál zselatin
Pezsgőhabhoz:
4 tojássárgája
50 g cukor
120 ml pezsgő
120 ml tejszín

Elkészítés:
A zseléhez a rozé pezsgőt felforraljuk a cukorral, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint. Lehűtjük, majd egy szem szederrel/eperrel a poharak aljába töltjük.
A pezsgőhabhoz a tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a fehér pezsgőt és vízgőz fölé tesszük a tálat. 5-6 percig közepes lángon habverővel alacsony fokozaton keverjük. Ha a krémünk meleg (kb. 70C) akkor levesszük a tűzről és azonnal jeges fürdőbe állítjuk a tálat, hogy minél előbb lehűljön.
Közben habbá verjük a tejszínt, és a kihűlt pezsgős krémbe forgatjuk. Ezt a tojáshabos, pezsgős krémet kanalazzuk a már megdermedt rózsaszín zselénkre. A pohárkrém tetejét díszíthetjük egy kis szederdzsemmel, amit tűzön összemelegítünk. (néhány szem gyümölcs, egy kis cukor, esetleg egy korty pezsgő)
Annó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Annó Falva Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template